Blog o šití a módě

Květnové fashion markety s atmosférou

Květnové fashion markety s atmosférou - uvodnifm12
Května

Květen je na fashion markety a další akce zřejmě nejvýživnější. Nekonají se totiž jen ty pravidelné (na měsíc, čtvrtletí), ale vychází to i na ty, které se pořádají jen jednou za rok. A které to jsou?

Prague Design Week

11. - 17. 5. Prague Design Week

Akce sice v názvu nemá fashion, ale to nám vůbec nevadí. Celý týden máte možnost v Kafkově domě u Staroměstského náměstí navštívit prezentaci designérů se zaměřením na šperk, módu, užitý design. Mezi 74 vystavovateli najdete krativce, ateliéry, školy i firmy. Na Prague Design Weeku najdete věci vyrobené z kartonu, papíru i pravých rostlin. Mezi jinými se představí spolek Ještěd 73, který se snaží obnovit lesk a slávu libereckého vysílače; Kamil Kurka předvede svoje ručně vyráběné doplňky na městské kolo z přírodních materiálů (korek, kůže) a značka Infiberry jako nováček představí svůj pilotní projekt - tašku Frusack, která je vhodnou alternativou k často jednorázově používaným igelitovým pytlíkům v obchodech. Celou přehlídku doplní rovněž přednášky, workshopy a Design Kino.

Garage Design

22. - 23. 5. Garage Design

Znojemské dny originální autorské tvorby patří k čerstvým událostem. Letos v květnu proběhne třetí ročník prodejní přehlídky Garage Design, na které se představí tvůrci módy, doplňků, šperků, tašek, designu, grafiky či užitého umění. Večer se navíc můžete těšit na různá hudební a umělecká vystoupení. Dvoudenní design market proběhne v areálu bývalého znojemského pivovaru. V rámci programu proběhne i Pecha Kucha Night.

Pop market

23. 5. POP market

POP market je akce prezentující městskou módu, kulturu a styl. Čtvrtou květnovou sobotu ho najdete v Radlické-Kulturní sportovně v Praze. Na místě se budou prezentovat autoři a výrobci urban a street oblečení,doplňky, bicykly, longboardy, fotoaparáty, knihy, plakáty nebo vinyly. Mezi prodejci, kteří již potvrdili účast patří kožené tašky a pásky EGGO, český výrobce skateboardů 99 factory, oblečení Give up clothing nebo Bucker clothing ze Šumavy.

Dyzajn market léto

30. - 31. 5. Dyzajn market léto

Pro milovníky originálních a pěkných věcí bude na piazzetě Národního divadla opět připraven Dyzajn Market, trh s originální a dostupnou módou, šperky, designem a něčím sladkým navrch. Protože vás chtějí dámy z DM vždy připravit na nadcházející sezónů, nese květnový Dyzajn market podtitul léto. Protože léto se přece blíží! Závěr máje tak bude patřit desítkám prodejců, kteří se tradičně setkají v centru Prahy na Piazzetě ND, kde vám až pod nos naservírují to nejzajímavější z tuzemské i zahraniční tvorby a vy budete moci nakupovat, co hrdlo ráčí. Limitovaná kolekce DM je samozřejmostí. Tentokrát se nese v námořnických barvách. Těšte se.


Zpět na přehled článků


Komentáře

Napište svůj komentář.

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru