Blog o šití a módě

Kurz šití v Ikea, který se nepodařil

Kurz šití v Ikea, který se nepodařil - navod04
Srpna

Vypadá to, že se švédskému řetězci daří, do čeho se pustí. Z toho důvodu jsem neodmítla možnost zúčastnit se kurzu šití, který v brněnské pobočce naplánovali na polovinu července. Sice jsem čekala jen ušití nějaké drobnosti, tedy nic závratného, ale ani toto očekávání se nakonec nepodařilo zcela naplnit. Organizačně to Ikea vyřešila podobně, jako kdyby v dětském oddělení uspořádala kurz malování, na kterém by děti dostaly papír a pastelky a prostě by si mohly malovat. Nic víc, nic míň.

Kurz šití ikea

Dostali jsme nastříhanou látku, stroj, návod na knižní obal, špendlíky a začalo se šít. Během té hodiny a půl, co jsme seděli v oddělené části jídelny jsem doufala, že nám lektorky udělí pár univerzálních rad, když už se to jmenovalo 'kurz šití'. Pomáhaly pouze individiuálně, když si o to někdo řekl nebo směrem k nim vyslal výraz zoufalství. Nakonec, když už nás na kurzu zůstalo jenom pár, začaly lektorky sklízet stroje a balit zbytky látek, takže si tam člověk okamžitě připadal naobtíž. Došila jsem, co šlo, a ještě s trčícími nitěmi jsem si obal na knihu odnesla domů. Na žádnou knihu se mi nehodí a ani nevím, jestli si někdy ušiju nějaký jiný podle návodu, kterým jsem si mohla odnést.

Kurz šití ikea

Ze strany Ikey mi to přijde jako nevyužitá šance. Rádi vám poradí, jak bydlet, co nakupovat, s čím to kombinovat a jak si to doma postavit. S touto filozofií a vybaveným oddělením metrového textilu by proto šel dohromady i kurz, kde vás naučí, co z Ikea látek šít. Ale chápu, že záměr dostat lidi do obchoďáku, kde pak ještě pravděpodobně nakoupí, byl beze zbytku splněn. Tak proč se snažit?!

PS: Může mi někdo vysvětlit, jak se za hodinu a půl dlouhý kurz, v jehož ceně je proužek bavlny za 149 Kč/metr, dá bez Ikea Family karty požadovat 1000 Kč? Podle prezenční listiny měli tuto kouzelnou kartu zřejmě všichni přítomní, ale kdyby ne, byl by to hodně drahý obal na knihu.

Kurz šití ikea


Zpět na přehled článků


Komentáře

  • OdpovědětObalJindřiška 13. Srpna 2014

    Narazila jsem náhodou na tyto stránky (které ukládám do oblíbených), ale tohle mně opravdu dostalo:))) sama tak dvakrát do měsíce dělám kurzy a kdyby mi kurzistky odešly s něčím takovým tak bych se hanbou musela propadnout a nejspíš by mi i nabančily :))) a ještě ta cena pokud by člověk nebyl členem ikea klubu, nebo představa že se tam táhnu z jiného města............................... Já šiji např. tyto obaly http://foto.dama.cz/foto.php?f=1150841 a tohle je výsledek jednoho mého kurzu http://foto.dama.cz/foto.php?f=1151627
    Asi bych si opravdu jak píše Markéta stěžovala nebo aspoň pěkně do nich rýpla, protože to byla naprostá ztráta času.

    • OdpovědětRE: ObalMódedáma13. Srpna 2014

      Vaše příspěvky mě motivovaly do Ikey skutečně napsat. Předdefinovaný předmět emailu "Pomožte nám zlepšit se" se trefil přesně do mého požadavku. Tak jsem jim pomohla a poslala jim odkaz na tento článek;-). Uvidíme, co přijde.
      Děkuji za reakce dámy.

  • OdpovědětTo je masakr :))Markéta10. Srpna 2014

    já vyrábím obaly takovéhle http://cotvorim.blogspot.cz/2014/08/liska-intelektualka.html úplně jenoduché dva obdélníky látky k sobě, obrátit a "uši" projet na stroji, ještě teda podžehlit nějakou výztuhou.
    Být tebou, tak bych si asi stěžovala, tohle nebyl přece kurz :/

    • OdpovědětRE: To je masakr :))Módedáma11. Srpna 2014

      Tvoje obaly na knihy jsou vážně pěkné a jednoduché;-). O postup výroby ale nešlo. Přišlo mi škoda, že jsem se tam nic nedozvěděla ani nepřiučila. Stejně tak by mohli návody na ušití rozdávat ke každé koupené látce, ať si to každý podle toho ušije doma. Efekt by byl stejný.

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru