Blog o šití a módě

Komolka: Na konec roku to nejlepší!

Komolka: Na konec roku to nejlepší! - komolka331
Prosince

Protože je dnešní den v tolika věcech výjimečný, připravila jsem slavnostní příspěvek z tradičního zimního výletu do Vídně. Kde jinde také najdete Komolku, největší evropský maloobchod s látkami. Po příjezdu do města moje kroky mířily přímo na zdejší hlavní nákupní bulvár Mariahilfer Strasse 58, kde sídlí dvoupatrový obchod plný neuvěřitelných látek.

Obchod s látkami Komolka Vídeň

Při mé smůle patří Rakušané k těm národům, který si sám ustanovil, že v neděli mají obchody zavřeno a prodavači volno. Při cestě vylidněnou ulicí mi bylo jasné, že ani o adventu neudělají Vídeňané výjimku. Komolka byl zavřený, ale jeho bohatě zdobené výlohy mi stály za tu cestu. Vždy do nich senzačním způsobem naaranžují to nejlepší, co se v obchodě zrovna nachází. Všech osm modelů tedy vypadalo jako perfektní večerní róba na ples v opeře. (Tímto, prosím, omluvte kvalitu fotek pořizovaných přes výlohu).

Obchod s látkami Komolka Vídeň

Výhodou obchodu Komolka je, že atypické a bohatě zdobené látky mají v nabídce celý rok. V regálech v prvím patře narazíte na látky dekorované peřím, korálky, flitry, výšivkou nebo látkovými aplikacemi. Tyto látky (z logických důvodů) stojí běžně kolem 90-100 eur za metr.

Obchod s látkami Komolka Vídeň

Nepřebernou nabídku metrového textilu a luxusních látek využívaných v haute cotoure mají na starosti nákupčí obchodu, kteří v průběhu roku navštěvují evropské módní veletrhy. U Komolky běžně najdete látky z Francie, Itálie nebo Španělska. I když si na šaty od Komolky budeme muset ještě chvíli šetřit, rozhodně stojí tento obchod za návštěvu. Věřte, že se vám rozšíří obzory a na vlastní oči uvidíte, co vše je s módními látkami možné.

Obchod s látkami Komolka Vídeň


Zpět na přehled článků


Komentáře

Napište svůj komentář.

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru