Blog o šití a módě

Když z jednoho střihu ušijete tři topy

Když z jednoho střihu ušijete tři topy - uvod06
Ledna

Když máte doma šicí stroj zvaný overlock, není nic jednoduššího, než si našít spoustu triček. Stačí mít pěkné střihy a jednoduché látky. My naopak pracujeme s minimem střihů a spoustou vzorovaných látek.

Pestrobarevné topy

Mamka svůj výrobní proces topů zjednodušila na minimum. Na střihu jim nechává spadlé rukávy, takže si vystačí s dvěma kusy látky na celé triko. Výhodou je, že díky jednoduchosti střihu ho lze velice snadno upravovat podle požadovaných rozměrů. Dle libosti můžete protahovat i zkracovat celkovou délku trika, délku rukávů nebo přidávat manžety apod.

Střih na top

Obě milujeme pestré a výrazné vzory, takže trika ani žádný složitý koncept nevyžadují. V tomto případě jde spíš o efekt. Stačí v obchodech číhat na ty nejlepší úplety a máme vyhráno.

Vzorovaný top

Jak můžete vidět na fotkách, máme při nákupech štěstí i na úplety, na nichž se jeden větší motiv pravidelně opakuje a je zakončen výrazným krajem. Tento prvek nejraději používáme na spodek trika, protože na něj přirozeně navazuje další vzor (viz. květinový motiv v úvodu).

Barevný top


Zpět na přehled článků


Komentáře

  • Odpovědětchci ho!30. Ledna 2014

    asi se taky naučím šít

  • OdpovědětParádní trikaPajik08. Ledna 2014

    Líbilo by se mi mít takovou spoustu barevných triček...že jsem tam smělá...odkud ty úplety berete?:-) díky

    • OdpovědětRE: Parádní trikaMódedáma10. Ledna 2014

      Na úplety na trička mám nejčastěji štěstí v Terrymodě, kterou navštěvuji ve více městech. Nejnověji odtamtud mám modrý úplet s tygrem.

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru