Blog o šití a módě

Kalhoty jako malované od Moneta

Kalhoty jako malované od Moneta - uvod09
Června

Často si chcete pořídit nějaký nový kousek do šatníku a sháníte pro něj vhodnou látku. Někdy máte látku a hledáte, co z ní ušít. Mě tentokrát potkal ten druhý případ. To se tak někdy stane, že zahlídnete látku a bez ohledu na to, co z ní bude, ji prostě musíte mít. Tuhle lásku na první pohled jsem právě prožila s výraznou květovanou látkou, která se díky vlastnostem silnějšího plátýnka hodila na sako nebo letní kalhoty.

Květované kalhoty

Sako je taková příjemná jistota. Ke světlým kalhotám bude vypadat svěže a letně. Jenže já jsem měla pokušení zkusit z toho ty kalhoty. Sice byla sezóna květin, takže byly v podstatě na všem. Ale tohle bylo opravdu něco extra a já věřila, že i tak by to mohlo být jiné.

Květované kalhoty

Ve vzoru látky nešlo o jednotlivé květy, jak jsme zvyklí, ale o změť barev a kvítků slitých v jednu velkou louku. Právě díky tomu látka silně připomínala impresionistická plátna Claudea Moneta. Nakonec jsem opravdu nebyla jediná, kdo to v tom viděl.

Květované kalhoty

Látku jsem vzala ke švadleně, která použila nejběžnější střih kalhot se sedlem. Originální květované kalhoty za čtyři stovky byly na světě. Dodnes se mi kamarádi ze srandy pošklebují, že mám kalhoty jako maskování. Stačí si lehnout do trávy a nebudu vidět. Pro mě je to ale znamení, že látka funguje přesně tak, jak jsem od začátku chtěla. Nikdo ji nepřehlédne.

Květované kalhoty


Zpět na přehled článků


Komentáře

  • OdpovědětlátkaJana K.08. Září 2015

    Dobrý den! Kalhoty jsou opravdu super - skvělý nápad! Chtěla bych se zeptat na látku - o jakou látku jde a kde jste jí sehnala? Je vážně krásná.

    Děkuji a přeji pěkný den.

    Jana

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru