Blog o šití a módě

Jarní balónová sukně

Jarní balónová sukně  - uvod10
Března

Mým nejnovějším kouskem v šatníku je sukně, na kterou už je podle počasí nejvyšší čas. Rána jsou čím dál příjemnější a tahle stylová látka nám už prostě doma ležela dost dlouho. Vrapovaná látka si navíc sama říkala o zpracování do sukně nebo šatů. Dá se říct, že balónový střih byl v daném okamžiku to nejjednodušší, co by se z takové látky dalo vytvořit.

Balónová sukně

Materiálu jsme měly dost a dost, takže nebylo třeba nikde zbytečně stříhat. Pruh látky mamka nejprve sešila k sobě a vzniklý tunel pak zezhora i zezdola zahrnula. Oba konce spojila podšíkou, která drží spodní, mírně balónový okraj na svém místě.

Balónová sukně

Balónová sukně

Výhodou speciální vrapované látky s pružnou částí je, že sukně drží sama bez použití jakýchkoli záševků, zapínání a stahovacích gum. Šíři sukně nastavíte podle obvodu boků zkrátka tak, aby vám nepadala. S takovou látkou se to opravdu šije skoro samo. Mamka měla za víkend hotovo, tak už teď jenom čekám na vhodnout příležitost nový model vytáhnout.

Balónová sukně


Zpět na přehled článků


Komentáře

  • Odpovědětoboustranka?Janka21. Března 2014

    Ty dvě fotky sukně za sebou vypadají, jako by se dala nosit z obou stran :D

  • Odpovědětco k tomu?juli20. Března 2014

    tak se přiznám, že by se mi i taková sukně líbila, ale nějak si nedovedu představit co k tomu za boty i za vršek...baleríny to asi jistí, ale boty na podpadku se (zdá se mi) moc nehodí. Balónová sukně mi přijde taková studentská, takže nějaké pěkné halenky jsou taky mimo a obyč triko nejde. je to pro mě záhada, co myslíte?

    • OdpovědětRE: co k tomu?Fífa20. Března 2014

      Boty z obrázku z té sukně dělají takový alternativní obleček - typická studentka fildy nebo pedagogiky (předem se všem takovým omlouvám, ale je to tak). Možná kdyby tam nebyly ani ty tmavé punčochy, ale normální, vypadalo by to s balerínami i vyššími botkami veseleji. k tomu nějakou šifonovou košulu a jde se ne?

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru