Blog o šití a módě

Jak jsem si z letních šatů dala ušít plesové

Jak jsem si z letních šatů dala ušít plesové - uvod22
Ledna

Rozumějte, ze střihu na parádní letní šaty jsme spíchli večerní róbu. Neomezujte se typickými střihy večerních a plesových šatů, které vídáte ve výlohách půjčoven a prodejen tohoto zboží. Švadlena vám za jedny peníze ušije, co vy si namyslíte (zapomeňte ovšem na Blanku Matragi a podobné). Stejně byste na to nesehnali látku. A pokud ano, dejte vědět kde. Motýlí křídla bych na plese užila, to mi věřte.

Střih na plesové šaty

Na bále chci být vidět, proto si vybírám pěkné střihy a zářivé barvy. Visí mi doma například jedny žluté, které jsme před čtyřmi lety daly u švadleny ušít podle střihu na letní šaty z Burdy (7/2008). Zapínání na zádech funguje natřikrát, i když to na první pohled vypadá, že se šaty rozepnout hned po rozvázání stuhy. Jenže pod mašlí je ještě háček a očko z podprsenky, které táhnou ramínka k sobě a to vše jistí dlouhý skrytý zip.

Žluté plesové šaty

Nejdůležitější pro nás bylo řešení vrchní části šatů – výstřih, ramínka a záda. Švadlena mi mezi dvě vrstvy vložila košíčky, takže vše je pěkně potažené jako v plavkách. Ramínka a proužek pod prsama je ze saténové podšívky, zbytek je ze šifonu. Sukni jsme po domluvě se švadlenou trochu vytunili, řekla bych. Vrchní šifon jsme nechali, aby se rozvíral a spodní saténová podšívka mohla decentně koukat. Letos budu na plese se štrasovými šperky zářit zase o něco víc.

Žluté plesové šaty


Zpět na přehled článků


Komentáře

Napište svůj komentář.

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru