Blog o šití a módě

Holešovice Fashion Market opět o něco větší a lepší

Holešovice Fashion Market opět o něco větší a lepší - uvod30
Dubna

Se příchodem jara jsem se rozhodla vymanit se z malovelkoměsta a vyrazit do metropole na obhlídku toho nejzajímavějšího zboží. Ke své návštěvě jsem si vybrala akci Holešovice Fashion Market, tentokrát rozptýlenou už do tří pavilónů.

Holešovice Fashion Market 2014

Protože jsem pražskou tržnici navštívila poprvé, mylně jsem se domnívala, že tu budou pouze stánky HFM a jinak se tu budou kutálet kusy suchého bodláku jako v amerických westernech. Nakonec jsem byla ráda, že jsem ve změti ostatních trhovců ty správné haly našla. Hledání se ale vyplatilo a hned kolem jedenácté v sobotu dopoledne jsem vyrazila do boje o nové věci, zážitky, módní tipy a fotky.

Ve dvou hlavních halách se představily více či méně známé značky autorského oblečení, šperků, tašek, doplňků, bot či grafiky. Nechyběly proto stánky LoveMusic, Akari, Novesta, youngprimitive nebo KikiBike. Mezi těmito stálicemi jsem ale narazila na pár (pro mě nových) a neokoukaných značek, které zaujaly na první dobrou.

Holešovice Fashion Market 2014

Překvapením pro mě byl například návrat nožů Rybička, které se na HFM představily v tradičních i nových designech. Objevem byla také značka Smateria vyrábějící z moskytiéry barevné tašky s příběhem. Bytelnější tašky už byste těžko hledali. U oblečení mě pobavily vitpné nápisy motivačních a design trik Just Happy a potěšilo osobní setkání s Pískacími tričky, které znám z Facebooku.

Holešovice Fashion Market 2014

Na osmém Holešovice Fashion Marketu mě zaujalo, kolik tam bylo zajímavých značek s oděvními doplňky. Samozřejmě nechyběli kluci s dřevěnými motýlky Be Wooden. Mimo to se tu prezentovaly i holčičí vázanky a mašle od značky U šťastných dam, pánské motýlky a kravaty bubibubi a veselé ponožky Socks in box.

Holešovice Fashion Market 2014

Holešovice Fashion Market 2014

Já sama jsem potom dala palec nahoru tyrkysovému svetru od Kadundy, protože něco tak barevného a zároveň ležérního jsem na jaro potřebovala. Dál jsem se nechala okouzlit součástkovými náušnicemi od Steampunk Studia a broží v retro stylu od qplusbodka. Při zpětném prohlížení dámských vázanek jsem se rozhodla pořídit si na bílou košili červenou mašli (aby mě našli)!

Holešovice Fashion Market 2014

Holešovický Fashion Market tímto zase ukázal, že i když už si myslíte, že jste v obraze, vždy se objeví někdo neznámý s něčím novým a zajímavým. Od toho byl na HFM prostor Newcomer's Hall, kde se prezentovali nováčci marketu. Přinesla jsem si spoustu letáčků a vizitek, kterými se budu ještě dlouho prohrabovat a zvažovat, čemu dám ještě ve svém šatníku šanci. Fashion markety neslouží nadšencům jenom k přímému nákupu, ale také k inspiraci a pozdějším nákupům přes internet. Takže hurá na to, já už své vybrané mám.

Holešovice Fashion Market 2014

Holešovice Fashion Market 2014


Zpět na přehled článků


Komentáře

Napište svůj komentář.

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru