Blog o šití a módě

Factory Fashion Market v Brně už podesáté

Factory Fashion Market v Brně už podesáté - ffmuvod03
Dubna

A další akce je za námi. Tentokrát je řeč o brněnském trhu s nezávislou módou Factory Fashion Market, který tento víkend již tradičně v prostorách BuranTeatru na Kounicově 22 oslavil desáté pokračování.

Factory Fashion Market 10

Factory Fashion Market 10

Takovou akci, a především v Brně, poznáte na sto honů. Ve vymezenou dobu se ve městě vyrojí příznivci různých stylů, nazdobené partičky, dvojice šik kamarádek a všichni míří na jedno místo za stejným účelem. Chtějí se podívat, co je nového, pochválit, zkritizovat, něco si koupit a případně o tom ještě něco napsat.

Factory Fashion Market 10

Seznam vystavujících prodejců byl znám dostatečně dopředu, takže pro věrné příznivce a návštěvníky této akce se zřejmě žádné velké předkvapení nekonalo. Mezi staré známé na FFM č. 10 patřily značky LoveMusic, Atom Rat, INDIVA nebo produkty z vinylu. K takovým malým objevům bych naopak zařadila dřevěné módní doplňky Be Wooden, ručně vyráběné tašky ART-YVAH, dětskou módu Baby Olé nebo City Folklore, Ostraváky pořádající nový WTF market.

Factory Fashion Market 10

Myslím si, že každý si na Factory Fashion Marketu našel, co hledal. Tedy všichni až na dvě dámy, které přede mnou v davu komentovaly nemožnost, nepoužitelnost a nevzhlednost všeho vystaveného. Během pěti minut zavrhly koncept fashion marketu jako takového, ale další hodinu si věci prohlížely dál. V tu chvíli jsem si uvědomila, že FFM je minimálně v Brně tak známá akce, že sem zavítají i lidé, které samotný trh zas tolik nezajímá. Tomu říkám absolutní reklama.

Factory Fashion Market 10

Velice stručně by se dal víkendový brněnský market charakterizovat jako přehlídka výrobků zalitých v prskyřici a oblečení ušitého z úpletu. Pro ty, kteří si na podobné materiály příliš nepotrpí, tu pak byly elegantněji vyhlížející značky jako Ritore (kůže), Goshico (plsť), Akari (tyl) nebo Be Wooden (dřevo).

Factory Fashion Market 10

Factory Fashion Market 10

Na Factory Fashion Marketu jsem si sice nic nekoupila, ale moje kamarádka odsud dostane úžasné naušnice. Vyhlídla jsem si výrobce, které si najdu na Fleru a napíšu si jim o konkrétní věci, které se mi líbí, ale na FFM nebyly k prodeji. Navíc mě to popíchlo k návštěvě dalších a větších fashion marketů v Praze, kde se představí i místní značky, kterým se do Brna nechtělo. Nejblíže tedy Holešovice Fashion Market, který stejně jako FFM organizuje značka LoveMusic.

Módě zdar!


Zpět na přehled článků


Komentáře

  • Odpovědětchci víclucee09. Dubna 2014

    Jsem už asi fakt vybíravá, ale bylo toho málo. Musím objezdit všechno co se dá, protože jeden FM v Brně mi nestačí :)

  • OdpovědětlolJajka08. Dubna 2014

    Mám podobnou zkušenost. Lidi, které tyhle akce nazajímají nebo ty prodejce považují za patlaly, na takových akcích potkávám pořád. Je to k smíchu! tak tam nelezu, když se mi to nelíbí ne?

  • Odpovědětno...alias05. Dubna 2014

    no, už to není, co to bývalo se mi zdá...pořád ti samí prodejci pomalu na těch samých místech...kdyby přijely nějaký pecky ze Slovenska nebo z Práglu, tak jo, ale u těchhle můžu nakupovat i bez FFM

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru