Blog o šití a módě

Dyzajn market Festival byl jedno velké rozmarné letní užívání

Dyzajn market Festival byl jedno velké rozmarné letní užívání - uvod11
Srpna

Řekla jsem si, že když už se vydám na Dyzajn market, tak rovnou na ten letní festivalový. V pěkném sobotním počasí jsem se na Střelecký ostrov vydala z nádraží pěšky. Když jsem 2. srpna dorazila na místo činu, hemžilo se to tam lidmi hned od desáté hodiny ranní. Čekání se vyplatio a já se dočkala několika pozoruhodných novinek a příjemných setkání.

Pletu svetr

Na Dyzajn market Festivalu jsem v teplém sobotním dopoledni navštívila lákavě vyhlížející stánek značky SWEETER, který už teď v létě nabízel ručně pletené svetry, povlaky na polštáře a doplňky. Řekla jsem si, že na reklamu přeci není nikdy brzo a už na příštím fashion marketu budou jejich výrobky víc než aktuální. Vedle úžasných vzorů pletených polštářů, mě velice oslovil koncept projektu SWEETER. Organizátorky tohoto projektu totiž prostřednictvím zakázek na pletené výrobky dávají práci ženám, které před důchodem přišly o práci a pro pracovní trh už nejsou dost atraktivní silou. Ale pozor, pod značkou SWEETER si nepředstavujte žádné babičkovské svetry. Jde o úžasné spojení moderních barev a designu s kvalitní rukodělnou výrobou. Už se nemůžu dočkat až do své kolekce dámy pletařky zařadí svetry z merino vlny pro dospělé, které nebudou mít, podle dosavadních výsledků značky, konkurenci.

Dyzajn market Festival 2014

Dyzajn market Festival 2014

Pod krkem

Při procházení ostrova plného stánků, prodejců a krásných věcí jsem narazila na jednu ze značek, která se zabývá výrobou pánských motýlků a doplňků, a tak jsem se na to podívala zblízka. Česká značka Krispol Store mě inspirovala k oblékání v pánském stylu. U stánku jsem se dozvěděla, že dámy je nakupují ve velkém a nosí je uvázané i ležérně rozvázané na košili jako rafinovaný doplněk. Konkrétně značka Krispol Store si nechává tisknout autorské látky, z nichž pánové šijí motýlky, kapesníčky a doplňky do klopy. Vedle vázanek mi do oka padl rozhodně nejoriginálnější stánek na Dyzajn market Festivalu, kterým bezesporu bylo prodejní místo šperků značky Mamori.

Dyzajn market Festival 2014

Památka z papíru

Z papírové tvorby mě naprosto uchvátily kouzelné výrobky malého českého tvůrčího tiskařství a nakladatelství, které funguje pod názvem little illustrations. Ruční výrobě se věnují od roku 2010 a myslím, že jejich půvabné retro postavičky na notesech, pexesu, kalendáři a dalších výrobcích zaujmou prostě každého. Doufám, že na rok 2015 bude k mání nějaký povedený diář. V nabídce značky little illustrations najdete ale také céčka, skákací gumu nebo krejčovský metr ve stylových obalech. Vedle toho představila na Dyzajn market Festivalu velice originální nabídku značka L-A Photo s ručně vázanými fotoalby. Vzhledem k tomu, že na běžném trhu není možné sehnat dobře vypadají nalepovací album pro dospělé, je to rozhodně zajímavé zjištění.

Dyzajn market Festival 2014

Porcelán jinak

Studio Malíská, značka autorského porcelánu z Karlových Varů, patří k pravidelným účastníkům Dyzajn marketů. Vždy přijde s něčím originálním a už podruhé tvořila i pro limitovnou kolekci výrobků v dyzajnmarketovém stylu. Tentokrát jsem si tento stánek speciálně vyhlídla a nakonec i nakoupila dva kusy prima pruhovaných šálků s praktickými podšálky na sušenky, mlíčka a čajové pytlíky. V kategorii porcelánu se jistě nejen mně zalíbily tři potisky porcelánu, které vzešly ze spolupráce ilustrátorky a grafičky Kateřiny Kynclové s firmou Adekor. Sama pro sebe jsem si je označila jako půdorysy, ptáčky a jednoduše věci. Prohlédla jsem si i další ilustrátorské práce Kateřiny Kynclové a zjistila jsem, že malování fixou má vážně pozoruhodnou strukturu.

Dyzajn market Festival 2014

Dyzajn market Festival 2014

Na příští Dyzajn market se můžete těšit v termínu od 13. do 14. září 2014, tantokrát na Střeleckém ostrově i na Piazzetě Národního divadla.


Zpět na přehled článků


Komentáře

  • OdpovědětSWEETER děkujeSWEETER11. Srpna 2014

    Děkujeme moc za příjemnou návštěvu a milý článek. V září Vás zase rádi uvidíme u našeho stánku na Střeláku v rámci Dyzajn Márketu. Tuto neděli máme další sraz našich pletařek a budeme zadávat první prototyp svetru pro dámy - v naší nejúspěšnější "navy" variantě. Tak nám držte palce, ať to dopadne!
    www.sweeter.cz

     - 87

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru