Blog o šití a módě

Co má společného úplet a výstřih do V? Moje nové tričko přece

Co má společného úplet a výstřih do V? Moje nové tričko přece - triko-tyrkys-uvod06
Července

V Praze jsem na jaře narazila na bílo-modrý úplet s tóny fialové a černé, který jsem tam nemohla jen tak nechat. Po hodně dlouhé době to byl první úplet, který se mi vážně zalíbil. Možná i proto mi posloužil k ušití mého prvního úpletového trička. A jak to všechno dopadlo?

Tyrkysovo-bílé úpletové triko

Samotnému šití předcházely poctivé přípravy. Přeci jen jsem se bála vybraný střih hned napoprvé střihnout do originální látky. Hned jak jsem měla vše vyměřeno (protože dvakrát měř, že) jsem se odhodlala a nastříhala látku podle předem vymyšleného záměry. Vzor látky není toho charakteru, že by šel 100% propojit, o mých schopnostech toto provést nemluvě. Chtěla jsem alespoň docílit efektu, kdy na jednom boku propojím bílý podklad a na druhém prolnu smíchané odstíny tyrkysové, modré a fialové.

Tyrkysovo-bílé úpletové triko

Největší boj na závěr jsem podstoupila s výstřihem do V, který jsem (jak jinak) šila poprvé. Pohlídala jsem si střed předního dílu, abych podle toho mohla vystřihnout otvor výstřihu, nachystala jsem si úpletové proužky s vlizelínem na podložení a vše došila. Známkou, že vše dopadlo dobře je, že se ve svém vlastním úpletovém tričku nebojím jít do práce ani mezi ostatní lidi.

Tyrkysovo-bílé úpletové triko


Zpět na přehled článků


Komentáře

  • OdpovědětHezký úpletAli07. Července 2016

    Tričko vypadá moc krásně. Líbí se mi vzor látky, můžu se zeptat, kde jste ji sehnala?

    • OdpovědětRE: Hezký úpletMódedáma14. Července 2016

      Ali, látku mám z pražské pobočky prodejny látek Terry Moda (poblíž Václavského náměstí). Vždycky, když přijde nové zboží, je z čeho vybírat. V ostatních pobočkách jsem tuto látku ale neviděla, takže Praha má asi lepší výběr :-)

      • OdpovědětRE: RE: Hezký úpletAli18. Července 2016

        Děkuji :) Jsem začátečnice, zatím jsem kupovala levnější látky (zpočátku FlexTex, teď Mráz), ale už bych ráda přešla na něco, co vydrží a navíc vypadá zajímavě . Díky moc za tip :)

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru