Blog o šití a módě

Ceník zakázkového šití: Co a za kolik pořídíte

Ceník zakázkového šití: Co a za kolik pořídíte - nitě04
Prosince

Ceny za služby se vždy liší. Záleží na kvalitě, materiálu, rychlosti i místě ušití. A ano, i ve světě švadlen a krejčovských zakázek hrají roli známosti. Já jsem za kalhoty zaplatila 400, ale i 900 korun. A kde byl ten rozdíl? Ve švadleně, v materiálu, v účelu, ve zpracování, v obtížnosti, ve vymýšlení různých detailů apod. Podívala jsem se na to, jaké ceny teď vládnou trhu. Srovnání proběhlo mezi ceníky švadlen z Prahy, Brna, Ostravy a České Třebové. Nic však nelze paušalizovat, takže pro více informací se obraťte na svoji švadlenu. K cenám vždy připočítejte cenu látky. Ostatní běžný materiál bývá v ceně.

Ceník zakázkového šití pro dámy

Typ oděvu Cena
Sukně 500-900
Kalhoty 600-900
Halenka od 500
Vesta od 400
Sako bez podšívky od 900
Sako s podšívkou od 1200
Šaty krátké od 1000
Šaty dlouhé od 1500
Kabát s podšívkou od 1500

Při pátrání v cenících různých salónů, krejčovství a konkrétních švadlen, mě překvapila rozšířená nabídka služeb o některé méně tradiční kusy oblečení. Šití korzetů ještě patří k obvyklým objednávkám, ale specifikace kombinézy a plavek mě už trochu zaskočila. S takovou poptávkou ještě zkušenost nemám, ale rozhodně to stojí za zvážení.

Protože pánové také chodí ke svým krejčím, podíváme se zde i na jejich ceny.

Ceník zakázkového krejčovství pro pány

Typ oděvu Cena
Kalhoty od 1000
Košile od 800
Vesta od 700
Kravata od 250
Sako od 2000
Smoking od 3000
Frak od 3000
Kabát od 2500
Oblek od 5000

Šití pánských oděvů je pro mě velkou neznámou. Tyto ceny jsem sestavovala z ceníků běžných krejčích a salónů, které se mnohdy zabývají i šitím pro dámy. Pokud zatoužíte po práci opravdových expertů, zajděte si do specializovaného krejčovství pouze pro pány, kde upřednostňují kvalitu materiálů a práce. V tom případě počítejte, že si za takovou práci zaplatíte. Ceny jsou až třínásobné. Jistě to ale bude stát za to.


Zpět na přehled článků


Komentáře

Napište svůj komentář.

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru