Blog o šití a módě

Bytový textil ušitý na míru

Bytový textil ušitý na míru - POPPY 119
Června

Při zařizování bydlení vždy přijde chvíle, kdy je potřeba nábytek a ostatní vybavení doplnit o bytové textílie. Teprve poté jsou pokoje kompletní a člověk se doma cítí pohodlně a útulně. V mém případě to začalo nutnou potřebou závěsů, které chyběly na všech oknech. Prodejen bytového textilu u nás není málo a na internetu je jich možná ještě mnohem víc, ale pro vybíravého člověka to neznamená okamžitý úspěch. Chcete-li moderně vyhlížející závěsy, překvapí vás omezenost jejich nabídky.

Při brouzdání po internetu mi padly do oka webové stránky dekoratex.cz, které mají v nabídce snad vše, co si pod pojmem bytový textil představuji. A co tam nenajdete, k tomu vám prodají látku, a vy si to můžete sami ušít. Protože to do jejich kamenných prodejen v Ústí nad Labem nebo Táboře mám trochu z ruky, prohlédla jsem si jejich nabídku v eshopu.

V případě závěsů jsem si zvolila cestu vlastní výroby, a tak nezbývalo než sehnat látku podle mých představ. Chtěla jsem abstraktní nebo geometrický vzor o třech až čtyřech barvách, materiál bavlna nebo bavlna s příměsí. Našla jsem tyto dvě moderní látky, které svým vzorem i složením (80% bavlna, 20% polyester) nejvíce odpovídaly mým požadavkům na závěsovou metráž. Takto příznivý poměr mezi cenou a kvalitou byste jen těžko hledali. Teď už tedy nezbývá, než si jednu z nich vybrat a pustit se do šití.

Bytový textil ušitý na míruBytový textil ušitý na míru

Do toho mi okamžitě začal v hlavě rašit další nápad, tentokrát na dekoraci malé pohovky v obývacím pokoji. Ráda bych ji oživila originálními potahy na polštářky. Všimla jsem si, že v poslední době se na pultech prodejců objevila řada látek s tématem cestování, případně s fotkami konkrétních měst. Proto jsem se ve stejném eshopu poohlédla po motivech Paříže a Francie vůbec, abych si tak připomněla loňský výlet. Nebylo to nakonec vůbec nic těžkého.

Bytový textil ušitý na míru

Bytový textil ušitý na míru

Výběrem závěsů a potahů na polštářky celý kolotoč pořizování bytových textílií teprve začíná. Dále mě tedy čeká ještě nákup povlečení, nových polštářů a přikrývek, ručníků a utěrek.


Zpět na přehled článků


Komentáře

Napište svůj komentář.

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru