Blog o šití a módě

Budiž noční košilka!

Budiž noční košilka! - kosilka-uvod09
Března

To mě takhle jednou oslovily dámy z Unuodesign, jestli bych nechtěla pravidelně zkoušet jejich produkty. Já na to kývla, a voila, první kousek z šedo-růžového úpletu je na světě. Šití z úpletu a vybraného střihu sice pro mě nebylo tak jednoduché, jak by se z mých prvních slov zdálo, ale to ostatně uvidíte na následujících fotkách.

V prvním balíčku mi u šicího stroje přistál metr bavlněného úpletu s názvem Květy s růžovou na šedé. Protože se mi kombinace barev i vzor zdály ideální na domácí model, vybrala jsem si noční košilku, o které jsem už nějakou dobu uvažovala. Střih jsem po delším hledání našla v jednom ze starších čísel Diany, kde byla celá řada střihů na letní šaty s přestřižením pod prsy. A to bylo něco pro mě. 

Noční košilka

Podle doporučení u popisu látky na webu Unuodesign i vlastních zkušeností jsem úplet nejprve vyprala, vyžehlila pro lepší práci a začala pokládat části střihu. Na metr látky jsem střih vyskládala do centrimetru. Veškeré přípravné práce a sešívání jednotlivých dílů jsem zvládla během odpoledne. Střih pro velikost 38 jsem musela výrazně zmenšit, ale i přesto mi nakonec košilka padla.

Noční košilka

Úplet nepatří k těm tenkým tahavým, ale k těm stálejším. Při šití se mi s ním dobře manipulovalo, neklouzal a vrstvy se po sobě nehrnuly. Protože nemám s úplety velké zkušenosti, troufnu si říct, že takový typ úpletu je vhodný pro všechny, kteří začínají šít z pružnějších látek. 

Po odpolední přípravě jsem samotnou košilku ušila za den s tím, že už večer jsem v ní šla spát. I když je košilka jen na ramínka, díky podložení ve vrchní části je ideální právě na toto období, kdy je člověk ještě rád v teple. V létě už by v dvojitém úpletu bylo teplo, ale teď je to velice příjemné. Navíc mě hřeje i dobrý pocit z vlastnoručně ušité košilky.

Noční košilka

Noční košilka


Zpět na přehled článků


Komentáře

  • OdpovědětRoztomiláMárinka19. Dubna 2016

    Je roztomilá :)

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru