Blog o šití a módě

Bleší trh na Naschmarktu ve Vídni je plný pokladů i bizarností

Bleší trh na Naschmarktu ve Vídni je plný pokladů i bizarností - uvodni10
Srpna

O víkendu jsem si splnila sen a navštívila poctivý přeshraniční bleší trh se vším všudy. Jeden vyhlášený se koná každou sobotu na vídeňském náměstí Naschmarkt 30 vedle tržnice s místními potravinami. Pokud přicházíte směrem od Karlsplatzu, projdete nejprve dlouhou tržnicí se stánky s pečivem, ovocem, sladkostmi, kořením, sýry i uzeninami. Až na úplném konci (buďte trpěliví) vystřídá dobroty všemožné harampádí, starožitnosti, knihy, oblečení i věci, u kterých si nemůžete být vůbec jistí, o co vlastně jde. 

Flohmarkt Naschmarkt Vídeň

 Flohmarkt Naschmarkt Vídeň

Flohmarkt Naschmarkt Vídeň

Flohmarkt Naschmarkt Vienna

Někde stánek vypadal jako cizí obývák, jinde jde o jednu hromadu věcí a další vypdá skoro jako obrazová galerie. Na vídeňském Flohmarktu seženete umělecká díla, křesla, lustry, knihy, plakáty, gramo desky, cédéčka, oblečení, boty, tašky, nádobí, popsané pohledy nebo tiskařská písmena. I když se mi takovéhle veteše líbí ze své podstaty všechny, samozřejmě jsem nejvíc pokukovala po oblečcích, špercích a takových těch věcech.

Flohmarkt Naschmarkt Vídeň

 Flohmarkt Naschmarkt Vídeň

Flohmarkt můžu jedině doporučit. Pokud zrovna nebude 38 °C ve stínu, jako jsme měli my, budete se na nabízené poklady soustředit ještě lépe a v centru Vídně strávíte přehrabováním starých věcí třeba i celý den. Naštěstí tam jsou hned od rána od 7 až do večera do 6. Oblečení by se tam jistě dalo vybrat, ale museli byste hodně hrabat, vytahovat z pod hromady jiných hadrů a smlouvat. Mě na blešáku nakonec nejvíc okouzlil stánek s knoflíky, několik stánkářů se šmuky a prodejce polaroidů. Auf wiedersehen!

Flohmarkt Naschmarkt Vídeň

Naschmarkt Flohmarkt Vienna

Flohmarkt Naschmarkt Wien

Flohrmakt Naschmarkt Vídeň


Zpět na přehled článků


Komentáře

Napište svůj komentář.

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru