Blog o šití a módě

A co na to barvy?

A co na to barvy? - sako102
Ledna

Hned z kraje zatím pošmourného nového roku to tu trochu probarvím. Tentokrát to bude o strakatém saku, které mě provedlo oběma promocemi a od jara do léta mi pravidelně kryje záda.

Barevné sako přestřižené v pase

Na začátku byla touha barevně ozvláštnit malé černé šaty, které mi na oslavu mých studijních úspěchů švadlena šila. Černá je přeci jen nejoblíbenější barvou těchto rituálů, že. Na druhou stranu je promoce veselou událostí, která se navíc koná v létě. (Tedy alespoň v mém případě).

Barevné sako přestřižené v pase

Protože už mi ve skříni několik sak visí, chtěla jsem nový kus oblečení s jiným střihem. Přestřižení v pase sice v barevném vzoru není fakticky vidět, ale výsledek vypadá elegantně. Tři knoflíky a přestřižení zvýrazňují pas, což je příjemná změna od běžných, spíše rovných střihů.

Barevné sako přestřižené v pase

Sako je ušité bez podšívky z příjemného pružného plátna. Baví mě, že sako se hodí k oživení černých šatů do společnosti i pro jarní vycházky s vyrhnutými rukávy. Látka ve výsledku vyšla asi na 700 korun a za ušití jsem dala dalších 900. Od promocí sice pár let už uteklo, ale sako stále nosím a neválí se mi jen tak ve skříni. Takže to za to stálo.


Zpět na přehled článků


Komentáře

Napište svůj komentář.

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru