Blog o šití a módě

5 důvodů, proč je příjemné nosit dlouhé šaty

5 důvodů, proč je příjemné nosit dlouhé šaty - dlouhesaty05
Srpna

Někdo si dlouhé šaty i v těch nejbujnějších představách dokáže představit jen se společenskými událostmi typu ples nebo svatba. Letní dny naštěstí na ulici ukazují, že tomu tak není. Každá z vás má jistě svoje důvody, ale mě napadly zrovna tyto.

... protože sis je sama ušila.

Pocit zamilovanosti do kusu oblečení, který jste právě došila, se sice nevztahuje jen na dlouhé šaty, ale řekněme, že je to jakási meta pro nadšence jako já. Zkrátka spousta látky, se kterou se musíte utkat a moc to nezkazit. Dlouhé šaty se nosí z úpletu, lnu, bavlny nebo šifonu, což dává prostor dívkám všech pokročilostí.

... protože v nich v létě není takové teplo, jak si ostatní myslí.

Trochu mýtus od těch, který v létě nosí zásadně jen krátké sukně a šortky. Uprostřed horkého týdne není nic příjemnějšího, než vytáhnout do práce dlouhé šaty, které chladí a příjemně větrají.  

... protože už si k nim nic jiného oblékat nemusíš.

Jeden praktický důvod. Znáte to, když hledáte ten správný top ke strakatým kalhotám? Tak u šatů se tomu vyhnete. Stačí vzít šperk, boty, tašku a můžete jít.

... protože se v nich člověk cítí vyšší.

Tedy alespoň já ano. Když jdete v nízkých sandálech, taháte konec šatů skoro po zemi, takže máte vlečku a pak stačí jen mírný klínek nebo podpatek a díky výše posazenému pasu na šatech je z vás vysoká diva.

... protože dávají větší prostor fantazii než ty krátké.

Ať už máte šaty jakéhokoli střihu, můžete si hrát s prvky jako jsou volná záda, rozparek, výstřih. Vůbec nejlepší ale je, když ostatní v rozevlátých šatech pouze tuší siluetu a nasadí jim to brouka do hlavy.


Zpět na přehled článků


Komentáře

Napište svůj komentář.

Přidat komentář


Twitter

Facebook

Nahoru